лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

SPA процедури с мурсалски чай

Есента е сезонът, през койте тялото и духът се нуждаят от презареждане и освобождаване на сетивата от стрес и напрежение. Ако изпитвате умора и отпадналост, то това е знак, че е време да се отдадете на заслужена почивка.

Насладете се на чист въздух дълбоко в красотата на Родопите и се възползвайте от специално разработените ни SPA процедури с чудотворния родопски мурсалски чай,  считан за едно от чудесата на Родопите, поради своите лечебни свойства.

Растението притежава изявени антиоксидантни, противовъзпалителни и противомикробни свойства и е широко използвано в родопския край, където свързват големия брой дълголетници с честата консумация на тази магична билка. Благодарение на богатия състав на минерали (желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, калций, натрий и др.), танини, етерични масла, флавоноиди, антиоксиданти и др., тя осезаемо укрепва имунната система, освобождава организма от токсини, намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт и също така се използва за лечение на болести на дихателната система.

Легенда разказва, че Дионис сам е избрал мястото, където да расте билката. Там и до ден днешен се правят курбани по времето, когато тя се бере.  Друга легенда пък гласи, че мурсалският чай расте там, където са падали сълзите на Орфей, когато е търсел своята любима Евридика. Така на мястото на сълзите се появява една от най-лечебните билки познати по нашите земи – билка, която може да откриете и в SPA хотел Персенк***** и да се убедите в чудотворната ѝ сила.

Заповядайте в SPA хотел Персенк*****, освободете ума си от забързаното ежедневие и се презаредете, потопяйки се в 5-звезден релакс.

Очакваме Ви!

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА