лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Защо да планирате семейна почивка на планина това лято?

семейна почивка на планина

Замисляли ли сте, че думата природа сякаш е образувана от други две? При рода… у дома, вкъщи, там, където сме себе си и се чувстваме добре. Ако все още нямате планове за предстоящата отпуска и лятна ваканция на децата, обмислете варианта за семейна почивка на планина. Ще попитате вероятно защо. Отговаряме в следващите редове. Ще ви разкажем защо да планирате тази година своята лятна почивка на планина.

Почивка в планината: Удоволствие като никое друго

Морският бриз и звукът на разбиващите се вълни трудно биха се сравнили с чистия въздух, спокойствието и тишината, които планината предлага. Не искаме да сравняваме морето с планината, но не е ли това е вечният въпрос в търсене на подходящо място за отдих – почивка на планина или на море да организираме.

Вярваме, че ако потърсите оферти за почивки на планина и запазите следващата си почивка в Родопите, ще разберете, че времето сред природата зарежда и тялото, и душата.

Семейна почивка на планина: Преоткрийте Родопите

Възможности за почивки в България на планина има много. Но сме сигурни, че е достатъчно да споменем Широка лъка, пещерата Дяволското гърло и язовир Въча, за да ви накараме да изберете Родопите. Ще познаете, че вече сте в планината по чистия въздух, омайните пейзажи, спокойствието, което цари тук. Далеч от градския шум и замърсяванията, тук имате възможност се отпуснете и да презаредите. Родопа планина е тайнствена и загадъчна, пропита с легенди и предания, пълна с чудеса и съкровища. Тя е истинско късче от рая

Стоенето край планинските поточета и слушането тихия ромон на водопадите носят невероятно спокойствие. Високите върхове, покрити с пъстри цветя през пролетта и лятото, впечатляват и вдъхновяват душата. Разходките по горските пътеки ни помагат да открием нови места, но и себе си. Природата има тази невероятна способност – помага ни да се свържем със себе си. А и кой не обича разходки? Спомените от семейните приключения топлят сърцата ни дълго след това.

букет диви цветя - разходка в планината

Спа почивка на планина: Спа Хотел Персенк

Знаете, родопчани са пословични с топлото си гостоприемство и вкусните си гозби. Традиционната родопска кухня е е неразделна част от преживяването. Местните ястия се приготвят с на пръв поглед обикновени съставки, но вкусът им е уникален и запомнящ се.

Тук добре позната е и рецептата за незабравима семейна почивка – чист планински въздух, спиращи дъха гледки, забавления. Точно това ще ви предложим и ние в Спа Хотел Персенк. Ако търсите комплекси за почивка в планината и по-точно спа хотел в Девин, открихте правилното място. Разположен в сърцето на тази величествена и горда планина, Спа Хотел Персенк е перфектната дестинация за семейна лятна почивка.

спа почивка в Девин - хотел Персенк

Почивка в Девин: Вода, разходки, незабравими спомени

Ако трябва да опишем Девин с една дума, това ще е вода. Градът е най-добре познат с минералните си извори. Усетете благотворното влияние на Беденската минерална вода, като поплувате в топлия ни минерален басейн. На територията на хотела ще откриете още джакузи и сауна парк. Предлагаме и спа терапии и разкрасителни процедури, за да ви гарантираме пълно възстановяване и наслада. Тук мечтаната почивка на планина с минерален басейн става реалност.

Наред със спа релакса, не пропускайте да отделите време и за разходки. Девин е добра отправна точка за разходки до впечатляващи пещери, панорамни площадки и китни селца. В околните градове има възрожденски къщи, църкви и манастири, които разкриват богатата история и култура на региона.

Ако пък обичате водни забавления, имаме добре новини и за вас. Всички наши гости могат да се забавляват в Термалния аквапарк, част от Парк Хотел Модър. Аквапаркът се намира на крачка от Спа Хотел Персенк – на по-малко от 100 метра.

почивка в Родопите - Спа Хотел Персенк

Финални думи

Прекарването на време сред природата не само ни помага да се отпуснем, но и да се свържем със себе си и да създадем незабравими спомени с любимите ни хора. Вече знаете перфектната дестинация за следващата си почивка в Родопите. Остава само да я запазите.

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА