лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Лятна прохлада в планината – почивка в Девин

Панорамна гледка към Девин и Родопа планина

Няма съмнение, че лятото е прекрасен сезон. То е време за почивка, за релакс и за наслади. Но истината е, че наред с всичко изброено, това време от годината се свързва с големи горещини. Много от нас се опитват да открият прохлада и да се спасят от жегата в големия град.

Едно от местата, което ви предлага чудесни възможности за отдих и релаксация, това е град Девин. Какво ще кажете за почивка в Девин? Малкото и прекрасно градче е разположено в прегръдката на живописните Родопи. Посреща ежедневно гости от всички краища на страната, за да предложи спокойствие, наслада, чист въздух.

Девин - съкровището на Родопите

Девин е разположен в южната част на страната, на 710 метра надморска височина. Само за сравнение, средната надморска височина в града под тепетата Пловдив е 130 м. Това обуславя защо летата в Девин са по-прохладни. Гостите на града се радват на свеж въздух, красиви гледки и имат пред себе си безброй възможности за приятно прекарване.

Неслучайно наричаме Девин съкровище. Градът е известен със своите минерални извори, природата в района е невероятно красива, а за родопското гостоприемство не са нужни много обяснения. Красиви реки, тайнствени и лесно достъпни пещери, водопади с буйно разливащи се води… Вълшебен ще е всеки миг, който прекарате в района на Родопите. Ако организирате почивка в Девин, ще искате да се връщате отново и отново на това райско място.

Панорамна гледка към Девин и Родопите

Девин през лятото - Прохлада и разходки

В книгата си “Време разделно” Антон Дончев пише “Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед.” И наистина. С всяко посещение човек открива нови и нови хубости. Всеки поглед към планинските потоци, всяко посещение на пещерите, всяка разходка сред буйната растителност отваря вратата към този вълшебен свят на Родопа планина. Затова и видният писател допълва “Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си”.

Девин и Родопите се гордеят с невероятни природни хубости. Обиколколка на града и района ви позволява да видите отблизо красивите кътчета, да се насладите на чистия въздух и на живописни гледки. Избягайте от жегата в големия град и открийте прохлада в Девин с разходка из местните забележителности.

Девин е идеалната дестинация, ако мечтаете за спокойна разходка сред природата. Има прекрасни екопътеки, които са лесно достъпни и които може да посетите дори с деца.

Разбира се, някои от най-популярните забележителности в района не се намират на пешеходно разстояние от града. За да ги посетите, ще ви е нужна кола. Проверете колко далеч са местата от Девин и изберете дали да заложете на пешеходна разходка или да се отбиете до по-далечни кътчета с автомобил.

Екопътека Струилица-Калето-Лъката

Лятна почивка в Девин - Спа Хотел Персенк

Вярваме, че вече се убедихте колко хубаво би било да планирате следващата си почивка с Девин. А ако се чудите къде да отседнете, ще се радваме да ви посрещнем в Спа Хотел Персенк.

Предлагаме ви настаняване в модерни и комфортни стаи и апартаменти, както и много възможности за релакс и забавления. Вкусна храна също няма да ви липсва. Помещенията са с гледка към градината на хотела, Девин и планината. А двата ресторанта, енотеката, кафе-сладкарницата, нощният бар, боулингът и лоби барът ще ви дадат възможност да се насладите на сладки и солени изкушения, както и на първокласни питиета.

Прохлада може да откриете, като поплувате в минералния ни басейн или като посетите Термален Аквапарк Персенк . Предлагаме и възможности за активна почивка – може да наемете велосипед или АТВ и така да опознаете района.

Почивка в Девин в спа хотел Персенк

Ще се радваме да бъдем част от вашето лято. Ще осигурим всички нужни удобства за релаксираща и безгрижна почивка. Защото заслужавате най-доброто и защото Спа Хотел Персенк предлага 5-звезден комфорт на търсещите прохлада и почивка в Девин. 

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА