лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Защо водата ни е толкова необходима

Защо водата ни е толкова необходима

Чистота, прохлада и спокойствие изникват в съзнанието на човек, когато си представи водата!

Пием я всеки ден, използваме я за различни нужди от нашето ежедневие, но замисляме ли се какво ни дава водата, защо тя е толкова важна за нас?

Извор на живот – така наричат водата!

Тя е неразделна част от живота на всяко живо същество. Всички хора, животни, всеки жив организъм се нуждае от вода, за да съществува пълноценно. Служи ни за пренасяне и разграждане на веществата в тялото ни, поддържа нормалната ни телесна температура, участва в много жизненоважни процеси. Водата е Божи дар, безценно богатство, което трябва да се научим да пазим!

Повърхността на нашата планета Земя е покрита с около 72% вода, наричаме я синята планета. Водата дарява енергия и сила, смята се, че първите форми на живот са се родили именно във вода. Потънали в своето забързано и напрегнато ежедневие, ние – хората, не се замисляме, че със своите действия замърсяваме водното ни богатство. Приемаме водата за даденост, за нещо, което никога няма да свърши и обричаме на гибел дори самите себе си.

Водният ресурс участва активно в световната икономика. Намира приложение в земеделието, енергетиката, среда е за транспорт. Играе роля в химичнaта промишленост, в медицинската и фармацевтичната индустрия. Водата е неизменна част от нашите домакинства и е нещо, без което не можем да живеем.

Все повече нараства и апелът за запазване и съхранение на водното богатство на Земята. Замърсената вода може да бъде много опасна за здравето на хора, животни, растения. От нас зависи да я опазим чиста и непокътната. Благодарение на нея имаме зелената трева, прохладния летен дъжд, красивата дъга, златното жито в полето.

Водата е стихия и дарява с благодат, водата помни!

Помни какво сме й казали, какво е видяла и ни отвръща със същото. Тя е мистична и забулена в тайни, пази в себе си неоткритото от хората за Божественото ни начало!

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА