лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Телесен анализатор Танита – здраве и релакс в Спа Хотел Персенк

постигане на баланс между ума, тялото и душата в добър спа хотел

Запазването на почивка в добър спа хотел е прекрасен начин да се потопим в спокойствие и удоволствие. В съвременния свят, където стресът и напрежението са част от ежедневието, спа центровете се превръщат в любимо място за релакс и наслада. Те не само предлагат възможност за приятен отдих и почивка, но и позволяват цялостна грижа за здравето ни. В Спа Хотел Персенк на ваше разположение са вътрешен минерален басейн, детски басейн, джакузи, зона за релакс, сауна парк с арома парна баня, инфраред и финландска сауна. В спа центъра на нашия хотел в Девин ще откриете и уред, който измерва здравословното състояние – телесен анализатор Танита. 

Телесен анализатор Танита - какво представлява?

Телесен анализатор Танита представлява везна за анализ на тялото. В рамките на няколко секунди апаратът измерва и предоставя информация за ключови параметри. Анализът завършва със съвети и препоръки как може да подобрите своето здраве. Сред параметрите, за които уредът дава информация, са:

  • Мазнини в тялото – Често се плашим, когато чуем мазнини, но те са жизненоважни. Помагат тялото да усвои витамините А, D, E, K. Излишните мазнини, от друга страна, увеличават риска от развитие на сърдечно-съдови болести, диабет тип 2 и много други заболявания.

  • Съдържание на вода в организма – Освен от полезни мазнини, организмът на всеки от нас се нужда от вода, за да функционира правилно. За задържане на вода често издават симптоми като подуване в корема и трудно отслабване. Сухи устни и чувство за умора пък издават дехидратация.
здравословен начин на живот
  • Мускулна маса и костна маса в кг – Мускулната маса отразява способността на тялото ни да издържи физически натоварвания за продължителен период. Костната, от друга страна, след навършването на 30-40 години, започва да намалява и е важно да бъде следена.

  • Метаболитна възраст – Показва колко калории изгаря тялото в покой в сравнение със средната метаболитна скорост на хора на вашата възраст. Ниската метаболитна скорост и възраст говорят за забавен метаболизъм.

  • Индекс на телесната маса – Той служи за определяне дали теглото на човек е в здравословни граници спрямо неговия ръст. Показателят може да подскаже за наднормено тегло или затлъстяване.

За Tanita

Танита е японска марка, световен лидер в производството на уреди за здравословен начин на живот, синоним на качество и прецизност. Уреди на Танита има в редица медицински, спортни, фитнес центрове у нас и по света. Една от главните причини е именно високото ниво на точност, което гарантират и което е сравнимо с професионална медицинска апаратура. 

Бързо и с висока точност уредът ще ви даде информация за здравословния ви статус. Вградените сензори и технологиите за биоимпедансов анализ позволяват да получите прецизни данни и да разберете повече за вашето здраве и форма. Уредът е изключително лесен за използване. Просто трябва да стъпите върху електродите на платформата и малко след това ще получите данните.

уелнес и спа почивка в Девин - хотел Персенк

Познаването на всички тези показатели позволява да вземете своевременно мерки, за да не се появят или задълбочат здравословните проблеми. Най-голямото предимство е, че ще получите и конкретни съвети за подобряване на вашето здраве. Ако например мускулатурата ви е слаба, ще получите програма с упражнения за подобряване физическата издръжливост.

За кого е и за кого не е подходящ уред Танита?

Телесният анализатор Tanita е незаменим помощник за всеки, който се стреми да води здравословен начин на живот. Може да го използвате, ако искате да проследите прогреса от фитнес тренировките, в случай че следите дали теглото ви е здравословни граници или ако просто искате да проверите дали сте в добро здраве.

Макар предимствата на уреда да не са малко, трябва да имате предвид, че може да не е подходящ за вас. Противопоказания за използването на везната е наличието на механични импланти, в т.ч. пейсмейкъри. Не се препоръчва още за бременни и при хора, имащи алергия към метали. 

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА