лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Съборът в Рожен събира българи от цял свят

            Каква ще бъде програмата на Роженски събор 2019?

От 19 до 21 юли 2019 г. на поляните край родопския връх Рожен се провежда поредното издание на традиционния Роженски събор, който е с над 120-годишна история. Програмата през трите дни на събора е амбициозна и разнообразна. И тази година надпяването – конкурс на певци, инструменталисти и танцьори, е основният акцент, а прочутият гайдарски оркестър „100 каба гайди“ се очаква отново да огласи роженските поляни. Всеки ден по обед ще се извива голямото хоро, а най-големият трибагреник от над 8000 кв. метра ще украси родопския връх. Кулминация на надпяването ще бъде спектакълът „Звезден Рожен“.

Вторият акцент на събора през 2019 г. е животновъдството. През трите дни на Рожен ще има и специализирани изложения: на селскостопанска техника и оборудване; на животни – овце, крави, биволи, кучета; на млечни и месни храни от фермата и традиционни родопски ястия, дегустации. Организаторите са предвидили и различни атрактивни състезания като фермерски надпревари, нестинарски надигравания, конни надбягвания, спектакли на прабългарска школа „Бага-Тур“. Пред очите на публиката багатурите ще вдигнат свой лагер от юрти, ще демонстрират бойни умения, древни танци и ритуали. Ще има и конкурс за атрактивна родопска носия (мъжка, женска и детска) и атрактивното й представяне. Надслов тази година е „Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2019“.

Събитието е обичано от родопчани и е много популярно не само в цялата страна, но и навсякъде, където има българи. За чужденците това е една вълнуваща среща с красотата на Родопа и с българската етнокултура. Хиляди хора се стичат към обширните родопски поляни в средата на юли и оферти на хотели за събора на Рожен има много, но резервациите за нощувки в близките селища приключват месеци преди събитието.

СПА хотел Персенк е подготвил специална оферта по време на събора

СПА хотел „Персенк“ е подготвил за своите гости специална оферта за събора на Рожен от 19 до 21 юли, включваща, освен нощувка със закуска и вечеря, и безплатен СПА пакет. Луксозният хотелски комплекс се намира в най-известния балнеоклиматичен курорт в Родопите – Девин, на 45 км от Роженските ливади.
СПА хотел „Персенк“ предлага на гостите си настаняване в уютни двойни стаи и апартаменти сред прохладата на борови гори и на метри от термалния аквапарк „Персенк“. СПА пакетът включва ползването на минерални басейни, джакузи, сауна парк, фитнес, приключенски душ, зона за релакс, шезлонги. За най-малките гости са предвидени детска занималня с аниматор и вътрешен детски кът в близост до лоби бара. В хотела се ползват безплатен интернет и паркинг. От началото на юни в аквапарка на хотелския комплекс отвори врати ресторант-градина „Модър“.

Минералната вода в СПА хотел Персенк е от басейна на беденската минерална вода, която е прочута със своите лечебни свойства при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на нервната система и на стомашно-чревните пътища.

Девин е разположен на 710 м надморска височина и в близост до него са архитектурния резерват Широка лъка, Ягодинската пещера, пещерата Дяволското гърло, екопътека Лъката, Триградското ждрело.

От Роженските ливади до Девин и СПА хотел „Персенк“ има два подхода – единият е през Проглед, Пампорово и Широка лъка, а другият, по-дългият, е през Соколовци, Смолян, Превала, Стойките, Широка лъка.

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА