лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Организиране на събития: Ръководство за успех в 5 стъпки

организиране на бизнес събитие в спа хотели

Сватба, рожден ден, конференция, семинар. Ако се чудите какво е общото между всичко това, ще ви кажем. Нуждата от добра организация. Ако искате събитието да бъде незабравимо за присъстващите, то е нужно да имате добър план. Организирането на събития не е мисия невъзможна, а с правилна организация и задачата става по-лесна. Днес ви разкриваме как да планирате мероприятие в 5 лесни стъпки. Споделяме ви и защо спа хотели са подходящ избор не само за почивка, но и за бизнес ивенти.

Стъпка 1: Дефиниране към кого ще бъде насочено събитието и си поставете цели

Първата и най-важна стъпка при организацията е да определите ясно какви са целите ви. Отговорете си на въпроса защо искате да проведете събитието. Искате да представите нов продукт, да укрепите връзките с клиентите си или да повишите разпознаваемостта на бранда си? Целите да подобрите комуникацията в екипа, да мотивирате служителите си или да разгърнете тяхната креативност? Конкретно поставените цели служат като ориентир за всички останали решения, които трябва да вземете.

конферентна зала за бизнес събитие

Стъпка 2: Определете бюджет

Следващата стъпка в организацията на вашето мероприятие следва да е определянето на бюджета за него. Тази стъпка изисква особено внимание. Основният ви разход ще е за наем на зала и техническо оборудване. Не забравяйте за храната и напитките, които често са важен аспект на фирмените събития. Участниците вероятно ще очакват да са осигурени дребни хапки, вода и топли напитки. Ако мероприятието ви не е насочено към служители, отделете част от средствата за маркетинг и реклама. Съветваме ви още да заделите от бюджета и за непредвидени разходи. Така лесно ще се справите с евентуални изненади. 

Стъпка 3: Изберете място и дата за провеждане на събитието

Красотата на есента се крие в пъстрия килим от шарени листа, а на спа почивката – в моментите на споделена тишина и спокойствие. Спа почивката е нещо повече от просто обикновена почивка. Тя е възможност за възстановяване и презареждане. Тя е грижа за душата, прилив на енергия за тялото, освежаващо изживяване за ума. 

Резервирайте своята почивка днес и се отдайте на заслужен релакс в Спа Хотел Персенк. От отпускащи масажи до релакс в топъл минерален басейн – вие избирате как да се насладите пълноценно на времето си. 

календар и часовник

Стъпка 4: Обмислете програмата и не забравяйте за развлеченията

Програмата на събитието трябва да бъде интересна за участниците и да им позволява да останат фокусирани. В случай че планирате бизнес събитие, кафе паузите са задължителни. Възможността за кратка почивка позволява на участниците да се социализират и обменят мнения и идеи със свои съмишленици. Ако организирате събитие за екипа си, помислите какво точно би било най-подходящо за вашите служители. Може да включите обучения, презентации, дискусии, игри, спортни активности. Вземете предвид интересите на вашите служители и разбира се, целите на мероприятието, за да подготвите програмата.

Стъпка 5: Промотирайте активно предстоящото мероприятие

Уверете се, че предприемате активни стъпки за привличане на желаната от вас аудитория. В случай че мероприятието е насочено към персонала, не забравяйте да го информирате. Ако говорим за бизнес събитие, използвайте социалните мрежи и имейл маркетинг например, за да достигнете до целевата аудитория. Добра практика е създаване на уебсайт или лендинг страница за събитието, където желаещите могат да се запознаят с лекторите и програмата. Може да предложите отстъпки за ранни резервации или различни пакети за участие. 

кетъринг по време на фирмено събитие

Спа хотелите позволяват да съчетаете релакс и работа по изключително приятен начин. В тях често може да намерите бърза Wi-Fi връзка и конферентни зали с необходимите удобства за провеждане на срещи и презентации. На територията им обикновено има и повече от едно заведения, а след интензивен работен ден позволяват да се отпуснете с релаксиращи масажи. Всичко това ги прави подходящи както за отдих, така и за работа. 

Балансът между работа и релакс стимулира продуктивността и креативността. Уютната обстановка на хотелите спа, вкусната храна, уелнес процедурите – всичко това води до освобождаване от стреса. А когато умът и тялото се наслаждават на почивка, “се раждат” нови идеи.

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА