лого на добър спа хотел Персенк

Халотерапия

Халотерапия в солна стая

Престой в солна стая или халотерапията е холистичен метод на лечение, при който човек, престоявайки в специално изработена по съвременни и модерни технологии стая, подпомага оздравителните процеси в собствения си организъм. Това се дължи на отрицателните йони, с които е зареден въздухът в това помещение. Неутрализирайки положителните йони в човешкия организъм, те създават и баланс в нашето тяло.Направени са редица изследвания за полезните свойства на солта. Потвърждава се факта, че тя притежава силно антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие и влияе изключително добре на човешкото здраве. Халотерапията оказва невероятен ефект при борбата с натрупания стрес и умора, засилва имунитета, влияе изключително добре на заболявания на горните и долните дихателни пътища и подобрява функциите в организма. Древните лечители и философи са препоръчвали вдишване на сол за решаване на проблеми с дихателната система и други здравословни проблеми. Терапията със суха сол произхожда от спелеотерапия (пещерна терапия) и солена пещера Wieliczka в Полша, където у работниците се забелязвали по-малко респираторни заболявания След определен период посещения в солна стая, у пациентите се наблюдава значително подобрение на дишането, облекчават се симптоми като кашляне, кихане, задух и хрипове. По този начин и консумацията на медикаменти драстично намалява.

полезна при следните : състояния

 • Заболявания на горните и долните дихателни пътища като астма, бронхит, емфизем;
 • Синузит;
 • Сенна хрема;
 • Настинка и грип;
 • Кашлица, възникнала от различни състояния като грип или настинка или в следствие тютюнопушене;
 • Псориазис;
 • Екзема;
 • Определени видове дерматит;
 • Подпомага борбата със стреса и натрупаната умора, подобрява настроението;
 • Подпомага намаляването на натрупани излишни килограми;
 • Засилва имунната система и справянето й с различни заболявания.
 • Децата се влияят изключително добре от престоя в солна стая, симптомите им значително се подобряват и се справят доста по – добре с настинки и грипни състояния.

Халотерапия в солна стая

Престоят в солна стая може да подпомогне лечението на някои кожни болести – псориазис, обрив, екзема, акне. Натриевата сол, натриевият хлорид, е дехидратираща, но чистите минерални соли имат естествено овлажняващи свойства и поддържат водния баланс на кожата и бариерната функция, като привличат влагата към кожата. Минералите са необходими за клетъчната функция и детоксикацията, така че минералните соли имат силни подмладяващи свойства.

За възрастни препоръчителния престой в солна стая е 40 мин., а за деца – 20 мин.

Солната стая в SPA Хотел Персенк е мястото, където ще имате възможността да се освободите от стреса и напрежението, както и да почувствате оздравителната способност на солта.

Опитайте новото и различното, защото си заслужава!
За повече информация и записване на час може да се обърнете към нашите специалисти в SPA центъра на хотел Персенк.

Цена за деца до 12 години – 7 лв. за 20 мин
Цена за възрастни – 14 лв. за 20 мин
В солната стая не се допускат деца под 12 год. без придружител!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА