лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Тайна и вълшебна родопска кухня

Родопската кухня е много известна и обичана. Характерно за нея са превъзходния вкус и здравословното приготвяне – варене, печене, задушаване и много рядко пържене.  Гости и туристи, минавайки през Родопите, задължително опитват характерните за този регион ястия – клин, пататник, качамак и др. Това допринася за изключителният им престой и приятно преживяване в емоцията, наречена Родопа планина.

Жената в родопското семейство е била много гостоприемна домакиня, качество, характерно за хората, живеещи по тези места.  Гостът винаги е бил на почит. За събор се е приготвяло чеверме – печено месо на шиш или в пещ.  Подправките, които се използват в родопската кухня и до ден днешен, са джоджен, чубрица, магданоз, червен пипер. Основните продукти, включващи се в приготвянето на различните ястия, са картофи, фасул, зеле, леща, ориз.

Родопчаните са отглеждали и продължават да отглеждат животни и поради тази причина родопският край е известен с великолепните си млечни продукти – мляко, извара, сирене, прочули се извън пределите на нашата страна.

СПА Хотел Персенк е известен с разнообразната и отлична кухня, която съчетава типично българска такава, съвременна интернационална и разбира се – родопска. Храната е преди всичко необходимост, но добре подбраното ястие в точния момент, я превръща в несравнимо удоволствие. Именно поради тази причина за нас от екипа на СПА Хотел Персенк е от особено значение да отговорим на очакванията на нашите клиенти, които посещават двата ни ресторанта. Отсядайки при нас, Вие ще имате възможност да опитате най – добрата родопска кухня в града, приготвена с много любов, внимание и от качествени продукти.

Всъщност защо ли Ви ги разказваме тези неща?

Заповядайте и ще ги видите!

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА