лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

СПА хотели и центрове на бъдещето

СПА процедурите са в челните редици за удължаване на човешкия живот над 100 години. Благодарение на медицината и на минералните извори това може да се случи в недалечно бъдеще.

Според световни анализатори, сред които е Bank of America, удължаването на живота ще бъде една от най-големите инвестиционни възможности през следващото десетилетие. Очаква се те да достигнат поне 600 милиарда долара до 2025 година.

Анализаторите твърдят, че секвенсорите на геноми и био-технологичните компании са на ръба на „въвеждането на безпрецедентно увеличаване на качеството и продължителността на човешкия живот”. Стремежът да се забави смъртта или ограничената версия на „безсмъртието“ може скоро да удължи човешкия живот далеч над 100 години.

Приносът за това развитие е увеличаването на скоростта, с която медицинските знания напредват, и драматичното намаляване на разходите за геномно секвениране. Тези фактори (а вероятно и много други) са дали възможност за ново развитие на прецизната медицина за по-нататъшно удължаване на продължителността на живота.

Каква е ролята на минералните извори?

Писателят футурист Джеймс Кантън заявява, че минералните извори ще се превърнат в центрове за дълголетие и удължаване на живота. Той прогнозира, че нова ера за минералните извори ще бъде използването на здравна информатика от следващо поколение.

„Информацията, до която ще имаме достъп, ще позволи на СПА хотелите или центровете с минерални извори да проектират персонализирани програми за подобряване и превенция“, каза Кантън. „Ако отивам на почивка за една седмица в СПА хотел искам да стигна до следващото ниво на здраве и благополучие. Не искам просто да загубя няколко килограма, или просто да се отпусна. Бих искал да разбера нещо, за да мога да живея допълнително, жизнено 20, 30 или повече години. “

Той прогнозира, че „СПА центърът на бъдещето ще изглежда много по-различно. Хората ще отидат в СПА хотел или център и ще търсят процедури, които наистина подобряват тяхното здраве и благополучие. Същевременно тези процедури ще им дават възможност да живеят по-дълго и да са по-здрави. Мисля, че минералните извори могат да се развият революционно. “

Някои СПА хотели или центрове ще продължат да правят това, което правят днес. Други обаче ще обединят новите налични технологии и данни с традиционния опит, за да създадат съвършено нова услуга.

Според Кантън до няколко години ще бъдат създадени клинки за „човешки дизайн“.

„В тях ще направите някои СПА процедури, ще се отървете от бръчките, малко липо, увеличаване на гърдите, може би ще се погрижите за тези ракови клетки, получавате чудесен масаж, строга тренировка и няколко кибернетични подобрения. Тези клиники ще правят и някои нови неща. Вроденото нано устройство вътре в теб ще идентифицира определени гени, които ще изразят определени болести и в клиниката ще бъдат неутрализирани. Ранната болест на Алцхаймер може да бъде редактирана. “

Кантън предрича този сценарий да се появи в рамките на пет години и посочи, че вече има клиники, които предлагат някои от тези процедури. Например присаждане на стволови клетки и други методи за „удължаване на живота“. Естествено пазарът е ограничен, а цените могат да си позволят малцина от съвременния елит.

Статията е написана по материали от световния информационен поток.

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА