лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Родопа планина се свързва с историята на Зевс и Хера.

(Снимка – Пенчо Чуков –  https://penchochukov.com)

Знаете ли, че според легенда, името на Родопа планина се свързва с историята на цар и царица – Зевс и Хера и тяхната любов и за наказание са били превърнати в две планини – Хемус и Родопа?

Според професор Балан името произлиза от от думата родон, което на гръцки език означава роза, тъй като всеки висок връх в планината наподобява листата на разцъфнали рози. Трета легенда разказва, че името е свързано с любимата на египетски фараон, която била родом от тези край. Известни са и други митове, свързани с произхода на името на тази величествена планина, но и до днес то си остава непроменено. Непроменена и все тъй дивна и омайна е и красотата на Родопите. Колебаете ли се къде да прекарате свободното си време?

Дали да не отидете до планината с децата и любим човек? Ние ще разсеем тези съмнения като Ви дадем причини да посетите Родопите.

Родопите е онова божествено място, където душата Ви ще е в покой, а погледът Ви ще съзира най – синьото небе и най – дълбоките и зелени гори. Дъх на билки и мурсалски чай, утринна роса и само Вие с тишината! Блаженство е, нали?!

Укрепете имунната си система с различни активности сред природата и на чист планински въздух. Плувайте в лековитата девинска вода или карайте ски на снежните писти в Пампорово през зимата. Те са само на 30 км. от СПА хотел Персенк. Избягайте от мръсния въздух и напрежението на големия град и преоткрийте насладата от живота. Бъдете с най – близките си, забавлявайте се!

Персенк е хотел, намиращ се в град Девин, град, завил се с приказната пелена на Родопа планина. Притежава красиво обзаведени стаи, ресторанти, предлагащи по нещо за всеки вкус, а неговото истинско бижу е спа центърът с минерална вода, където стресът и умората ще си отидат, а на тяхно място ще усетите блажено спокойствие и ще възвърнете силите си.
В СПА хотел Персен всеки ще има възможностда се поглези с различни арома изкушения, а луксозната почивка е гарантирана.

Не се колебайте накъде да поемете по време на Вашата отпуска. Подарете си едно незабравимо планинско изживяване с най – близките. Разгледайте пакетните ни предложения и резервирайте своята родопска ваканция още сега!

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА