лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Почивка в Родопите през лятото

Почивка в Родопите през лятото – защо избираме планината за нашите уикенди?

Лято е. Седмицата едва е започнала, а ние мислим къде да прекараме уикенда. Напрежението в офиса е на макс. Трябва ми почивка, трябва да разпусна сред природата. Решавам семейно да отидем на планина. Избирам почивка в Родопите.

Изведнъж всичко тръгва по-добре. Работя, но постоянно мисля за моето решение – СПА в Родопите. Прибирам се вечерта и в семейството започваме да обсъждаме почивката през уикенда. Искам да тръгнем възможно най-бързо. В петък след работа. Къде е най-близо? Във Велинград? Неее, прекалено е скъпо. А и природата не ми допада. Искам нещо малко, усамотено, в планината и да е близо до град. Търсим къщи за гости или вили. Решаваме, че за нашата почивка в Родопите ще изберем вила, някъде в Източните родопи. Намираме подходящата, близо до Девин. Има място за барбекю, има двор където децата да играят. На 10 мин от града е. А там има хотели, има къде да ползваме СПА в Родопите. Перфектно е. Чакаме с нетърпение уикенда.

Най-после сме на път

В петък около 4 ч. следобед успяваме да се измъкнем от София. Решаваме да минем през Пампорово. Пътят е сравнително спокоен и хубав. След Асеновград започваме да се любуваме на прекрасната природа. Движим се покрай реката и започваме да предвкусваме спокойствието, което ще изпитаме от нашата почивка в Родопите. Невероятна планина! Стръмните склонове се извисяват над нас покрити с уханието на планинската растителност.
В Пампорово пристигаме към 6:30 ч. и правим кратка почивка. Хубаво е да се види курорта през лятото. Спокойно е, въздухът е кристално чист и имаме чувството, че времето e спряло. Хапваме в Бялата къща и продължаваме към Широка лъка. Нямаме време да спрем в китното родопско селце, но е достатъчно, че минаваме през него. Старите къщи, мостчето над реката и отново неповторимата природа на Родопите ни карат да затаим дъх.

Мостчето в Широка лъка
Мостчето в Широка лъка
Къщите на Широка лъка
Къщите на Широка лъка

Около 7:30 ч. минаваме през Девин, взимаме ключовете за вилата от СПА хотел Персенк и след около 10 мин. пристигаме във вилата.
Точно както си я представяхме. Сгушена в склона на планината, много красива отвън и с прекрасен двор. Влизаме и оставаме приятно изненадани. Всичко е подържано и обзаведено изненадващо добре. Все едно, че сме на хотел, но в сърцето на Родопите. Веднага палим камината и усещането е сякаш сме част от природата, сякаш винаги сме били родопчани. Невероятно е.

Почивка в Родопите във вила край Девин
„Нашата“ вила край Девин

 

Нашият уикенд

В събота спим до късно, палим барбекюто и приготвяме вкусна скара от продуктите, които си носим. След това решаваме да разпуснем в хотел Персенк, да се отдадем на нашата СПА почивка в Родопите. Персоналът е усмихнат, любезен, басейнът е в идеално състояние. Разпускаме прекрасно и решаваме в неделя да заведем децата на близкия Аквапарк. Огромен е. Ще им хареса. Правим кратка разходка в Девин и се прибираме в „нашата“ вила.

В неделя събираме багажите, оставаме колата пред хотела и отиваме на Аквапарка. Децата пощуряват. Такова забавление не са имали отдавна. Прохладно е, Родопите се извисяват над нас, а ние се забавляваме невероятно. На обяд хапваме в ресторанта към аквапарка. Около 5 ч. с най-голямо неудоволствие потегляме за София. В нас остава чувството, че е можело да направим още много неща в планината. Ще се върнем. Непременно.

Отново е понеделник. Всички в офиса са под огромно напрежение. Но аз си мисля за прекрасните мигове, които имах през изминалия уикенд. Усмихвам се защото едно дяволче ми казва: „Идва новия уикенд, наближава следващата почивка в Родопите. Планирай я!“

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА