лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Пещера Дяволското гърло близо до град Девин

Пещера Дяволското гърло близо до град Девин

Пещера Дяволското гърло – мястото на неизвестното, мистериозната дупка, от която няма връщане назад.

Пещера Дяволското гърло е една от най – известните и посещавани пещери в България, намира се в най – красивата част от Родопите и е любима дестинация на много български и чуждестранни туристи. Дяволската паст е само на 17 км от очарователния град Девин и за да стигнете до нея ще преминете през приказното триградско ждрело, където погледът и душата се пълнят с красота и дъхът спира при вида на величествената природа.

Дяволското гърло е пещера, която се е формирала от пропадане на земните пластове преди много години.Тя е една от малкото, в която няма образувания – сталактити, сталагмити или сталактони. Според вярванията, именно през нея е минал митичния певец Орфей за да достигне до царството на тъмните сенки и да потърси своята невеста Евридика.

Началото на пещерата представлява тунел, който отвежда туристите в „Бучащата зала”. Тътенът на водата там е неописуем. След това следват 301 стъпала, водещи към изхода на Дяволското гърло. Изкачването е успоредно с красив водопад. В самата пещера има много символи – двата отвора към изхода наподобяват отворите в шлем. В дясно от тях е гърлото на дявола.

          За жалост пещера Дяволското гърло има печална слава. Преди повече от 40 години във водите, минаващи през пещерата загиват млади водолази в опити да проучат отблизо разклоненията й. Попадайки във водите, минаващи под скалите, нищо не се е върнало на повърхността. Оттам идва и страховитото наименование на пещерата.

Интересно и приказно е всичко, свързано с тази пещера. Малки и големи ежегодно посещават тези места, потапяйки се в легендите на тукашните земи. Приключението е гарантирано, а спомените, оставащи след това, ще топлят дълго.

Освен прекрасната и луксозна спа почивка в Девин, ние от СПА Хотел Персенк ще организираме за Вас интересни екскурзии – ще преминем с Вас по орфеевите пътеки, ще Ви разкрием тайните на пещерите и ще можете да си набавите от прочутия мурсалски чай, който да отнесете у дома.

Ние знаем как да се забавляваме и искаме да научим и Вас, затова ни се доверете!

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА