лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Най-добри спа хотели в света. Кои са първите пет?

Най-добри спа хотели в света. За мнозина тази класация е много относителна. Въпреки това тук са описани хотелите с едни от най-добрите процедури.

1. Термален спа център, Grand Resort Bad Ragaz

(Бад Рагац, Швейцария)
Гледката от 267-стайния Grand Resort Bad Ragaz си струва за да посетите хотела само заради нея. Намира се в подножието на планината Писол, на няколкостотин метра от езерото Констанс, а Алпите се виждат в далечината.
Но истинското бижу на курорта е Wellbeing и Thermal Spa, водещият медицински център в Швейцария.
Неговите процедури покриват всичко – от детоксикация и облекчаване на стреса до проблеми с мобилността и невромускулни заболявания. (Има персонал от 70 лекари и специалисти на място.) 12-те му СПА апартамента предлагат прозорци от пода до тавана, лични сауни, вани за цветотерапия и вода за къпане от близките термални извори. Спа центърът е дом на първата в света парна баня със стъклопакет Swarovski.

Grand Resort Bad Ragaz
Grand Resort Bad Ragaz

2. Wellness Spa at COMO Shambhala Estate

(Бали, Индонезия)Това е друг известен хотел определен за един от 5-те най-добри спа хотели в света. Разположен в село Бегаван в покрайнините на Убуд. Водите на самата река са лечебни, както и самите процедури.
Лечението се корени дълбоко в аюрведа /древна индийска система за природна медицина и холистично лечение/ процедурите.
Преди лечението, гостите се консултират с лекар, за да определят индивидуалните нужди и да разработят индивидуални терапии. Офертите включват традиционно балийско лечение, хидротерапия и широка гама от масажни терапии.
Дългосрочни уелнес програми – пет дни или повече – са на разположение и са предпочитани от известни личности и елитни спортисти. След лечението гостите могат да избират измежду повече от 20 вида сокове, опаковани с антиоксиданти, направени на място в ресторант Glow, за да подпомогнат детоксикацията.

Wellness Spa at COMO Shambhala Estate
Wellness Spa at COMO Shambhala Estate

3. The Spa at Canyon Ranch

(Тюсон, Аризона)В Съединените щати няма спа център, който да прилича на този гигант на 80 000 квадратни метра, разположен в ранчото от 400 декара в живописното подножие на планината Санта Каталина.
Тук има силен акцент върху фитнеса.
При пристигането си, гостите се насърчават да се срещнат с медицински специалист, за да разработят индивидуална фитнес програма, която да допълва лечението. Спа центърът разполага с четири плувни басейна, включително един с подводни пътеки за бягане.
Той също така предлага и лаборатория за сън, където се проследяват и анализират моделите на съня на гостите със сензори.

The Spa at Canyon Ranch
The Spa at Canyon Ranch

4. Thalasso del Forte at Forte Village Resort

(Сардиния, Италия)С таласотерапевтичния център и аюрведическия „парк“, фокусиран върху традиционните индийски лечебни методи, награденият Thalasso del Forte е повече от хотелски СПА. Това е истински уелнес храм.
Той предлага 20 стаи за лечение и 40 терапевти, и е съсредоточен върху пет солени басейна, с топлина от 20-38 градуса по Целзий.
Налице са авангардни процедури, които подпомагат лечениетона почти всичко – от остеопороза до високо кръвно налягане. След лечението, гостите се насърчават да пият пречистващи инфузии, смесени с билки в здравния бар на място.

Thalasso del Forte at Forte Village Resort
Thalasso del Forte at Forte Village Resort

5. Remede Spa at St. Regis Bahia Beach Resort

(Рио Гранде, Пуерто Рико)Последният в класацията на 5-те най-добри спа хотели в севта е Спа Remede в St. Regis Bahia Beach. Той е открит през 2010 г., но неговото безупречно обслужване и местоположение на брега го нареждат с най-добрите.
Извършвани в сламени бараки, в близост до океана, процедурите са предназначени за индивидуални нужди, като използват съставки, присъщи на близката тропическа гора El Yunque.
Изключителните лечения включват 24-карата злато на прах за насърчаване на блясъка и засилване на производството на колаген, както и дълбокомастен масаж с местен ром Encanto.
Спа центърът предлага също йога, пилатес и медитация.

Remede Spa at St. Regis Bahia Beach Resort - един от 5-те най-добри спа хотели в света
Remede Spa at St. Regis Bahia Beach Resort

 

А кои са СПА хотелите и центрове на бъдещето? Вижте ги

ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА