лого на добър спа хотел Персенк

бЛОГ

Връчиха 28 златни статуетки за лидерите в Балканската туристическа индустрия

Албания, България, Турция, РС Македония и Косово с отличия от  Balkan Awards of Tourism Industry 2021

Лидерите в Балканската туристическа индустрия бяха отличени от седмата церемония  Balkan Awards of Tourism Industry 2021 снощи в столичния хотел Маринела. 28 златни статуетки отличиха успехите в туризма на общини, хотелиери и предприемачи от Албания, България, Турция, РС Македония и Косово.

Събитието се превърна в истински форум на туризма с проблемите, заложени от Ковид кризата и засегнала туристическия сектор в цял свят със загуби за близо 2 милиарда долара втора поредна година. 
„Държавите на Балканите трябва да създадат общи платформи за туризъм, за да привлекат повече туристи от цял свят“, това бе заключението на гостите от различните държави на полуострова.  
Бяха представени най-добрите примери в развитието на туризма на Балканите. 

Специални гости на събитието бяха НП  Доника Ходжа – посланик Р Албания, НП Делфин Плана – посланик на Р Косово, г-н Ерман Топчу – зам. посланик на Р Турция,  г-н Окан Пакбеше – търговското аташе на Р Турция в България, Катя Биска и Сотириос Бискас – от  Гръцко-руската търговска камара,  Емил Угриновски от Балканската организация за здраве и туризъм, Флора Джемани Баба – Executive Director на най-влиятелната пи ар агенция в Албания –  Blue Agency и на сп. Travel Magazine, доц. Йордан Йорданов –  Сдружение Туризъм, зам.-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, Невена Минева – зам.-кмет на Община Габрово, експертите в туризма и бивши депутати Георги Колев и Ивайло Кожухаров, депутатът от новоизбрания парламент Ивайло Христов и други.

Един от най-влиятелните експерти в туризма на Балканите – Аркан Керим, подчерта, че отношенията между България и РС Македония като братски страни трябва да бъдат в положителна насока и туризмът да даде пример за добросъседство и сътрудничество. Да се увеличи потокът от туристи между двете страни, като се нормализира инфраструктурата, свързваща държавите ни.
Доц. Йордан Йорданов от Сдружение Туризъм даде съвети как Балканите да спечелят от Ковид кризата като регион за здраве и дълголетие. 
Водещи на церемонията ще бъдат журналистката и съорганизатор на Балканските туристически Оскари Патриция Кирилова и златният глас на България – актьорът Симеон Владов.
Призьорите аплодираха легендата на българската естрада  Джина Иванова от Трамвай № 5, която пя на сцената на мащабния Балкански форум за туризъм. Изненада за гостите бе младата фолклорна звезда  на „Ара мюзик“, направила фурор и в „Гласът на България“ – 18-годишната Василиа Петрова,  обрала наградите на  „Пирин Фолк“ и с куп призове от музикални конкурси.  Звездата на „Ара мюзик“ – народният певец и водещ на предаването „Фолклорна усмивка“ Стоян Петков и любимката на публиката Цвети Радойчева, също  пяха по време на събитието.
Партньори на церемонията бяха Рефан, Фреш Принт, Едуардо Миролио и други.
ДЕВИН Прогноза за времето

Топ оферти

Получавайте първи
най-добрите оферти!

ЗАЩО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ДИРЕКТНО ПРЕЗ САЙТА?

ПРЕДИМСТВА