Екопътека „Червен камък“ („Храстево“)


Екопътека „Храстево“ или известна още като „Червен камък“ е идеалното място за бягство от летните горещини. Създадена е през 2012 година в защитената местност „Храстево“, намираща се над град Девин.

В Храстево има дървета, чиято възраст достига 300 години. Местността е обявена за защитена с цел опазване на уникална вековна гора от черен бор, както и възстановяване на най-старата защитена територия, създадена в България.

Общата дължина на екопътеката е 2,4 километра в едната посока, а маршрутът е изключително приятен и лек. По трасето има маркировка и указателни табели, изградени са и места за отдих.

В местността „Червен камък“, която е част от екопътеката е изградена панорамна кула за наблюдение с височина 5,6 метра, като наблюдателната площадка е на височина 2,5 метра. Кулата се намира в най-високата част от маршрута – 939 метра надморска височина. От площадката се откриват невероятни гледки към град Девин и околностите му.

По пътеката може да тръгнете по стръмни дървени стълби от източния край на град Девин, местността „Трабешково“ или по горски път с настилка от трошен камък, отклоняващ се от пътя Девин – Лисичево. Ще познаете мястото, където трябва да се отклоните по изградената там чешма, както и указателните табели.

Разстояние от хотела: 1.5 км

НАПРАВЕТЕ ВАШАТА РЕЗЕРВАЦИЯ В SPA HOTEL PERSENK

ВИЖТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ НИ ПАКЕТИ

Времето

x
Call Now ButtonРезервирай сега