fbpx

Девин е малко и очарователно градче в Западни Родопи, отличаващо се с много красива природа, привличаща туристи от целия свят. Райско местенце, малка част от съвършенството на южна България. Девинският регион е прочут с многото история, божествени гледки и минерална вода, символ на града.

Още в далечното минало са доказани лечебните свойства на минералната вода. Около и в града има минерални извори с температура от 37 – 44 градуса. Оздравителните качества на девинската вода са в следствие средна минерализация, слаба киселинност и високи температури. Подходяща е за лечение и профилактика на заболявания на опорно – двигателния апарат, сърдечни заболявания, кожни проблеми, проблеми с нервната и половата система.

Град Девин е с мек климат – сравнително топла зима и прохладно лято. Тук значение имат голямото количество вода и топли минерални извори, които образуват подземно езеро под града.
Водната стихия може да се види и усети на много места в района. Едно от тях е невероятно красивата и живописна екопътека Струилица – Лъката – Калето. В самото й начало е водопадът Самодивското пръскало – един от най – високи водопади в България.

Заставайки пред него, неговата мощ завладява и омайва, а на човек му се иска да се слее със заобикалящите го изящество и чистота. В близост до него има приказна поляна, за която поверие гласи, че е посещавана от самодиви. Друг водопад до местност Лъката е Мечешкият водопад. Намира се към края на екопътеката. Целият маршрут е едно водно великолепие – кристална вода, зареждаща духа със свежест и енергия.

Това е девинският край – богат на природа, магичен, интересен, лековит. Тук сме и ние – СПА хотел Персенк *. Ще Ви открием тайните на водолечението, а Вие ще имате само една задача – да се насладите на една незабравима спа почивка в планината, за която да си спомняте дълго. Доверете ни се и опознайте Родопите със СПА хотел Персенк 5*!

Разгледайте предложенията ни за спа почивка в Родопите тук:

НАШИТЕ ОФЕРТИ

Времето

x
Call Now ButtonРезервирай сега